Megkérdezték az államtitkár asszonyt, mennyire nőies az új Puskás Aréna

2019.11.13. 14:10 Módosítva: 2019.11.14. 12:16

A Puskás Ferenc Stadion pénteki avatója előtt a Nemzeti Sport Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral beszélgetett. A sportnapilap azért kérdezte az államtitkárt, mert

korábban a nemzet stadionjában hölgyek ezrei rajongtak a legjobb magyar futballistákért, ezért Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól azt kérdeztük a pénteki stadionavató kapcsán, hogy mennyire tűnik nőiesnek az új aréna.

Szabó Tünde kissé kitérő választ adott a meglepő kérdésre, és nem egyértelmű, hogy nőiesnek tartja-e. A kérdés azért meglepő, mert a sportért felelős minisztertől vagy a miniszterelnöktől nem kérdezik, nem kérdezték meg, mennyire tartja férfiasnak az arénát.

Szabó Tünde mindenesetre így válaszolt: "az új Puskás Arénát mindenki a magáénak érezheti, hiszen nemzeti üggyé vált a megépítése, és hiszem, hogy ez érződik a kivitelezésen is." Szerinte az új létesítményben minden adott ahhoz, hogy családi programmá váljanak a sportesemények.

Ma már a sport a szórakoztatóipar fontos része, így az nem csupán a férfiakat ragadja magával. Biztosra veszem, hogy a minden igényt kielégítő arénába sok hölgytársam látogat ki.

Az államtitkár szerint a tervezők remek munkát végeztek, mert "bár egy teljesen új aréna készült el, annak ugyanolyan a vonzereje, mint a réginek volt." Az új stadion sportdiplomáciai szerepéről pedig azt mondta: "a magas színvonalon elkészült létesítmény teljes mértékben alkalmas delegációk fogadására, tárgyalások, megbeszélések, ünnepségek vagy reprezentatív fogadások lebonyolítására is. A Puskás Aréna szerintem Budapest és Magyarország büszkesége lesz, és bizonyára az ideérkező sportvezetők, valamint sportdiplomaták is szívesen nézik meg."

A stadiont Magyarország–Uruguay mérkőzéssel nyitják meg péntek este hét órakor. De már három órakor lezárják a környéket.