Magyarock, ilyen lesz az olimpiai csapat arculata

2019.11.30. 21:09

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint bemutatta a Magyar Csapat új arculatát, annak elemeit, a Magyarock logót, valamint a "Mi vagyunk" szlogent. 

A MOB sok marketing szakemberrel egyeztetett, amíg ezt megalkották. A briteknél használt Team GB mintájára szerettek volna egy olyan szimbólumot, amelyikről mindenkinek az olimpiai csapat, a játékokon szereplő olimpikonok jutnak eszébe, és persze ez megjelenik majd a ruhákon is. És persze ugyanilyen fontos, tudjanak azonosulni a szimbólummal, szívesen viseljék ne csak a sportolók, hanem a szurkolók is.

Mit gondol erről az emblémáról?

Ezt a logót fogjuk majd nagyon sokszor látni, ahogy közeledünk a jövő júliusban Tokióban kezdődő olimpia kezdetéhez pláne alatta. 

A jelkép első látásra egy szarvast ábrázol, de volt, aki széttárt kezeket látott bele. Aki látta tervezési fázis alatt, a Dunát és a Tiszát vélte felfedezni benne.

A jelkép színesben:

... és monokróm változatban, amikor éppen útra indul az olimpiai csapat:

Fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Az olimpiai csapat Tokióban nagyjából hasonló létszámú lesz, mint Rióban, tehát 150-160 fős lesz. 2016-ban 8 arany- és 4 ezüst- és három bronzérmet szerzett. A létszám persze nagyban függ attól, hogy a női kézilabda-válogatott mire jut a most is zajló világbajnokságon.

A MOB létrehozott egy etikai bizottságot is - a Borkai-ügy ihlette a megalapítását -, aminek tagjai: 

  • Beck György (vízilabdázó, üzletember, sportvezető)
  • Csák János (közgazdász)
  • Császári Attila (úszó olimpikon, öttusázó, sportvezető, sportdiplomata)
  • Hardy Ilona (jogász, értékpapír-szakértő, üzletasszony)
  • Kolbenheyer Zsuzsannát (sportvezető, ügyvéd, korábbi válogatott jégkorongozó)
  • Sótonyi Péter (Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas orvos, egyetemi tanár, patológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja)
  • Vizi E. Szilveszter (orvos, farmakológus, felfedező, az agy, az idegrendszer kutatója, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja)