Vereséggel mutatkozott be José Mourinho Manchesterben

2019.12.04. 22:56 Módosítva: 2019.12.04. 23:33

Szerda este különösen érdekes meccset játszottak a Premier League-ben, a Manchester United tavaly decemberben menesztett edzője, José Mourinho az új csapatával a Tottenham Hotspurrel Manchesterben vendégeskedett.

A meccset a Manchester United nyerte 2-1-re Marcus Rashford két góljával, a Tottenham gólját Dele Alli rúgta. Mourinho november huszadika óta dolgozik a Tottenhamnél, eddig három meccsből hármat nyert a londoni csapattal. A Manchester United pont egy ellentétes szériát tört meg, ott három meccs óta nem sikerült nyerni mostanáig.

Szerda este ugyancsak hazai pályán nyert a második helyezett Leicester City, illetve a negyedik helyezett Chelsea is: előbbi sorozatban hetedik bajnokiján nyert, utóbbi pedig két Premier League-vereség után győzött ismét.

A listavezető Liverpool saját közönsége előtt 5-2-re legyőzte a városi rivális Evertont. Győzelmével Jürgen Klopp Bajnokok Ligája-címvédő együttese továbbra is veretlen, ez volt a 14. győzelme a Premier League-ben. Vereségével az Everton a kiesést jelentő 18. helyre csúszott vissza.

A győzelem azért is volt különösen fontos most a Liverpoolnak, mert így meg tudta tartani a nyolcpontos előnyét a Leicesterrel szemben.