Ronnie O'Sullivan retteg a kézfogástól

GettyImages-1192096096
2019.12.15. 11:50

Ronnie O'Sullivan a sznúker Scottish Openen látványosan elkerülte a mérkőzése előtti kézfogást, aztán meg is magyarázta, hogy retteg a kórokozóktól. 

O'Sullivan az első körben az őt már világbajnokságon is megverő James Cahill-lel került össze, de sem vele, sem a meccs bírájával nem akart kezet fogni, ehelyett össze akart öklözni velük. Ők nem nagyon tudtak mit kezdeni a helyzettel, a bíró továbbra is a kézfogás mellett volt.

„Miért akarod megérinteni a tenyeremet? Kórokozók" – kiáltott rá a bíróra az ötszörös világbajnok, aki később az Eurosportnak magyarázkodott. 

„Egyszerűbb ezt csinálni, és akkor nem kapsz el semmilyen kórokozót. Be kell ismernem, van némi kényszerbetegségem a kórokozókkal kapcsolatban. Nem nyomom le a kilincseket. vagy ha igen, zsebkendőt teszek rájuk. Egy kicsit tényleg kényszeres ez. Plusz néha vannak olyan fickók, akik a kézfogásnál összetörik a kezemet."

A kézfogástól a sportolók közül nemcsak O'Sullivan tart, az olimpiákon rendszeresen javasolják a résztvevőknek, hogy kerüljék el a kézfogást, de hasonló előírás volt érvényben például Eliud Kipchoge kétórás maratonfutása előtt is az iramfutóknak.

Borítókép: Ronnie O'Sullivan a UK Championshipen 2019 decemberében (Getty Images/George Wood)