A Real jutott elsőként a spanyol Szuperkupa döntőjébe

2020.01.08. 22:04

Elsőként a Real Madrid jutott a Spanyol Szuperkupa fináléjába, miután a szerdai elődöntőben 3-1-re legyőzte a kupagyőztes Valenciát a szaúd-arábiai Dzsiddában, írta az MTI.

A Real Madrid Toni Kroos góljával szerezett vezetést a 15. percben: a világbajnok német középpályás egy bal oldali szögletet végzett el gyorsan, a Valencia védelmet rendezgető kapusa Jaume Domenech pedig az öt és felesről nem ért vissza időben, így a gólvonalról már csak befelé tudta öklözni a kapura csavart labdát. A Real Madrid még a szünet előtt kétgólosra növelte előnyét, a Valencia utánpótlásában nevelkedett Isco csapott le jól egy kipattanóra a 39. percben.

A második félidőben is folytatódott a madridi mezőnyfölény, amely a 65. percben érett újabb góllá: Luka Modric cselezett a valenciai 16-oson belül, majd jobb külsővel a hosszú alsó sarokba csavart. A végeredményt a 92. percben Daniel Parejo állította be, aki videobíró segítségével megítélt büntetőből szépített. Csütörtökön az FC Barcelona az Atlético Madriddal játszik. A döntőt vasárnap rendezik.