Egy évre eltiltották Burján Csabát, a f*ckin chinázó olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót

2020.02.05. 18:26

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) etikai és fegyelmi bizottsága

egy évre eltiltotta az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázót, Burján Csabát,

írja az MTI.

A testület - amint az a szövetség honlapján olvasható közleményből kiderül - megállapította, hogy a versenyző a közösségi médiában december 3-án közzétett bejegyzésével fegyelmi és etikai vétséget követett el. Emiatt "a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől egy év időtartamra eltiltotta".

Burján büntetése december 5-én jár le. A versenyző a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül írásban fellebbezést nyújthat be.

A 25 éves sportoló tavaly december elején Kínát sértő mondatot posztolt a repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget megörökítve Instagram-oldalára, amikor a válogatott Nagojából utazott Sanghajba. Január 10-én írtuk meg, hogy Bánhidi Ákos csapatvezető indítványára a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség fegyelmi eljárást indított az olimpiai bajnok Burján Csaba ellen, majd január 18-án azt, hogy annak döntése előtt az már biztosan eldőlt, hogy a 2018-as phjongcshangi olimpián az 5000 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó nem lesz ott január végi debreceni rövidpályás Eb-n.