Négy ezüstéremmel zárták az ergométeres világbajnokságot a magyarok

2020.02.09. 10:23

Négy ezüstéremmel zárták a magyar versenyzők a Párizsban zajló evezős ergométeres világbajnokságot, miután az addigi három érem mellé Pető Zsolt egy újabbat szerzett a szombati  zárónapon, írja az MTI. 

A pénteki nyitónapon az ifjúsági Európa-bajnok Siska Bettina, a paraevezősöknél pedig Pető Zsolt (PR1) és Tóth Balázs (PR3-ID) végzett másodikként az 500 méteres versenyszámokban. Bogár Zoltán az M40 kategóriában a hatodik helyen zárt.

Szombaton a négyszeres Európa-bajnok Pető 2000 méteren is elindult, és azon a távon is második lett, 8:09.9-es ideje egyéni csúcsnak számít.

Egyáltalán nem vagyunk csalódottak. Zsolt azt az időt hozta, amit elvártam tőle, legjobbja most erre volt elég. Az elsődleges célunk, hogy kijussunk a tokiói paralimpiára, emiatt elsősorban a vízi felkészülésen van a hangsúly 

- értékelte a magyar evezős teljesítményét Nagy Gábor para-szakágvezető.

A szintén para-számban induló Tóth Balázs hatodik, a női ifjúsági mezőnyben versenyző Siska Bettina hetedik lett 2000 méteren. A Masters30 versenyszámban induló Kormos Bence a 13. helyen végzett.

Januárban a magyar evezősök három aranyérmet nyertek a párgai evezős ergométeres Európa-bajnokságon. Akkor Pető Zsolt megvédte címét és negyedszer lett Európa-bajnok. Az ifjúsági  mezőnyben Siska Bettina 2000 és 500 méteren is aranyérmet szerzett.