Andrea, Ilma
5 °C
11 °C

Frankfurtban ragadt a magyar vízilabda-válogatott, kérdéses a keddi selejtező

2020.02.10. 17:38 Módosítva: 2020.02.10. 18:26

A viharos nyugat-európai időjárási viszonyok miatt Frankfurtban rekedt a magyar férfi vízilabda-válogatott, így kérdésessé vált a franciák elleni keddi világliga-selejtező megrendezése – írja az MTI a vlv.hu szakportálra hivatkozva.

Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok együttese hétfőn kora reggel indult el, és a német nagyvárosba még elért, de nem tudta folytatni az útját. Az eredeti tervek szerint a csapat Frankfurtból Bordeaux-ba repült volna tovább, ahonnan busszal utazna Limoges-ba, a keddi összecsapás helyszínére, de járatát törölték.

A csapat jelenleg a légitársaság által biztosított szálláson tartózkodik, és kedden reggel utazhat tovább, de nem Bordeaux-ba, hanem Toulouse-ba, ahonnan mintegy négyórás buszút következik majd, így nemcsak a hétfő (ma) esti, hanem a kedd délelőtti edzés is kiesik.

Eleve nem volt egyszerű jó megoldást találni Limoges megközelítésére. Azt gondolom, a legjobbat választottuk, de arra nem lehetett számítani, hogy a viharok miatt a légi közlekedést korlátozzák

– mondta a szövetségi kapitány.

Märcz szerint az időjárástól függ, hogy sikerül-e elindulniuk Frankfurtból, és már tájékoztatták a nemzetközi szövetség (FINA) illetékeseit a kialakult helyzetről, a szervezet pedig úgy reagált, hogy lehet alternatív időpontja az összecsapásnak, ugyanakkor a csapat mindenképpen szeretné a kijelölt időpontban lejátszani a találkozót. A mérkőzés játékvezetői is hasonló problémával küzdenek, így az is megtörténhet, hogy a magyar csapat időben odaér, de a bírók nem.

A magyarok novemberben az oroszok legyőzésével kezdték a sorozatot, ha most is nyernek, akkor csoportelsőként jutnak a márciusi negyeddöntőbe.