Hiába címvédő a csapat, nem kapnak fizetést, amióta az orosz tulajdonos számláit zárolták

2020.02.12. 18:48

A lett Dainis Kristopans és az orosz Pavel Atman azonnali hatállyal távozott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatától, írta az MTI.

A lett jobbátlövő nyártól a Paris Saint-Germain csapatába megy, addig pedig a német Füchse Berlin együttesében szerepel, amely azonos csoportban szerepel a Tatabányával az EHF Kupában. Az orosz irányító hazatért, és csatlakozott a Szpartak Moszkva keretéhez.

Mindketten a Vardar súlyos anyagi gondjai miatt döntöttek az azonnali távozás mellett, és a hírek szerint

hamarosan további játékosok követhetik őket, ugyanis hónapok óta nem kaptak fizetést.

Azt már korábban bejelentették, hogy az orosz jobbszélső, Danyiil Siskarjov nyártól a Telekom Veszprémben, az algériai kapus, Kalifa Gedban pedig a spanyol Ademar Leónban játszik.

A handball-planet.com szakportál beszámolója szerint a csapat orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko úgy döntött, távozik, és a klubot átadja a városnak. Az üzletember politikai nyomás hatására megszünteti a beruházásait Észak-Macedóniában. A bankszámláit hónapokra befagyasztották, vizsgálják a vagyona eredetét, a csapat egyik főtámogatóját, Jordan Kamcevet pedig bebörtönözték.

A Vardar Szkopje női csapata hasonló sorsra jutott, 2018 tavaszán még Bajnokok Ligája-döntőt játszott, azóta viszont csupán amatőr alapokon működik.