Egyező szavazatszámmal nyert nagy sportdíjat Hamilton és Messi

2020.02.18. 09:25

A Laureus-díj az utóbbi 20 évben az egyik legfontosabb sportdíjjá nőtte ki magát, minden évben pazar gála keretében hirdetnek győztest. Idén Berlinben volt az átadó, amelyen a díj történetében először két győztest hirdettek a férfi év sportolója kategóriában: Lewis Hamilton és Lionel Messi ugyanannyi szavazatot kapott, így mindketten megkapták az elismerést.

Hamilton a helyszínen átvette a trófeát, Messi viszont nem jelent meg, videóüzenetben köszönt be. Hamilton hatodszor lett tavaly világbajnok a Forma-1-ben, Michael Schumacher és Sebastian Vettel után ő a harmadik F1-pilóta, aki elnyerte a díjat. Futballista korábban viszont még soha nem kapta meg. Messi egyébként a napokban Dubajban promótálja a 2020-as helyi expót, amelynek nagykövete, emiatt nem ment el Berlinbe.

Az év női sportolója a tornászfenomén Simone Biles lett, akit 22 évesen már harmadszor díjazott a Laureus. Biles tavaly öt aranyat nyert a világbajnokságon, összesen már 25 éremnél jár a vb-ken, ami világrekord, a 23 éremmel álló Vitalij Scserbo csúcsát döntötte meg. Az amerikai Biles épp a tokiói olimpiára és egy különösen veszélyes ugrásra készül, ő sem tudott ott lenni a hétfői gálán.