Kirúgták a röplabdaedzőt, aki időkérésnél, a tévén keresztül üzent

2020.02.18. 12:30

Már nem Hollósy László a Fatum-Nyíregyháza röplabdaklub edzője, miután kedden a klub a Facebook-profilján közölte, megvált az eddigi vezetőedzőtől.

A váltás okairól a Nemzeti Sport próbált többet megtudni Sitku Ernőtől, az egyesületet üzemeltető kft. ügyvezetőjétől, aki csak annyit felelt, hogy "úgy érezték, az eddigi szakmai stábbal nem lesznek képesek elérni céljaikat".

Az ügy előzménye, hogy a Fatum pár napja 3:1-re kikapott a Vasastól a Nyíregyházán rendezett Magyar Kupa-döntőben, amelyen történt egy nem mindennapi eset. Az egyik időkérésnél Hollósy a tévékamera előtt azt mondta:

Ezúton jelentem a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy Adler László négy-öt éve folyamatosan ellenem fúj. Nevetséges, hogy egyszerűen nem képes három érintést befújni egy kupadöntőben.

A Nyíregyháza az NB I.-es extraligában a második helyen áll, mindössze három ponttal lemaradva a vezető Kaposvártól. 14-ből 12 meccset megnyertek, csak egy győzelemnyire vannak az első helytől, esélyük van a bajnoki címre, így a vezetőség Hollósyval szembeni döntése elég váratlanul jött. 

A tréner a közmédiának azt mondta, a vezetés azzal indokolta a döntést, hogy az elvesztett Magyar Kupa-döntő és a CEV Kupa-búcsú után nem látta biztosítottnak a csapat eredményességét. Hozzátette, kissé váratlanul érte a menesztés, de tiszta lelkiismerettel és emelt fővel távozik Nyíregyházáról - írja az MTI.

Hollósy utódja az eddigi másodedző Németh Szabolcs lett, aki a szezon eleje óta dolgozik a szabolcsi csapatnál. A korábbi szövetségi kapitány Hollósy közel két éve, 2018 márciusában vette át a Nyíregyháza irányítását, mellyel kétszer Magyar Kupát nyert, kétszer bajnoki ezüstérmet szerzett. A Nyíregyháza egy héttel a kupavereség előtt a CEV Kupából öt mérkőzéslabdáról, aranyszett után esett ki.