Tibor
2 °C
8 °C

Egy viccen nevetve szerzett agysérülést, most visszavonul az olimpiai bajnok gyeplabdás

2020.02.20. 20:24

Súlyos fejsérülése miatt visszavonul Alex Danson-Bennett olimpiai bajnok brit gyeplabdáz, írja az MTI.

A 2016-ban Rio de Janeiróban olimpiai aranyérmes sportoló egy kenyai nyaralás során szenvedett súlyos sérülést: férjének egy viccén nevetve nagy lendülettel hátrahajolt, a feje pedig olyan keményen ütközött bele a mögötte lévő betonfalba, hogy az agyi traumát okozott.

Elmondása szerint ezután hónapokig egész nap csak az ágyban tudott feküdni, és az is komoly gondot okozott, hogy a mellékhelységig elsétáljon.

danson-bennett.PNG
Fotó: GBHockeyTV

„Nem tudtam elviselni a fényt, a hangot, az érintést, semmit. Olyan volt, mintha minden érzékszervem fel akarna robbanni. Még a beszéd is csak lassan ment" – mondta a BBC-nek adott interjújában a 34 éves sportoló, akinek az orvosok teljes felépülést jósoltak, ám hiába tett meg ezért mindent, nem sikerült.

Mindig is a gyeplabda volt a prioritás, de oda jutottam, hogy nem tudok a megfelelő szinten játszani, ezt pedig nem tehetem meg a csapattársaimmal" - tette hozzá a 2012-ben olimpiai bronzérmes játékos.

Danson-Bennett 2017 óta volt az angol női válogatott csapatkapitánya, és mind az angol, mind a brit együttesben ő a válogatottsági rekorder 203, illetve 103 fellépéssel.