Kikaptak Bukarestben a Fradi női kézisei

2020.02.21. 19:38

A Ferencváros 27-24-re kikapott a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének negyedik fordulójában, közölte az MTI.

Így már biztosan nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe, a magyar csapat a legutóbbi négy szezonban rendre a negyeddöntőben búcsúzott a BL-ben.

Eredmény, középdöntő, 4. forduló, 1. csoport:

CSM Bucuresti (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-24 (16-13)

A két csapat előző mérkőzését az FTC nyerte 33-23-ra, január 25-én Érden.

Jól kezdett a vendégcsapat, amely Lukács Viktória és a világbajnok holland Danick Snelder pontos lövéseinek köszönhetően egy góllal vezetett a meccs negyedénél. A folytatásban a játékvezetők támogatását élvező bukarestieknek volt egy 4-1-es sorozatuk, és bár a Ferencváros nagy küzdelemben egyenlített, a szünetben már három találattal vezetett a gyorsabban és hatékonyabban kézilabdázó román csapat.

A közepes színvonalú második félidőben egyre többet hibáztak a vendégek, így nem volt esélyük az újbóli egyenlítésre, pedig a CSM Bucuresti sem játszott jól. Bíró Blanka védéseinek köszönhetően tartotta magát az FTC, azonban a támadásai a hajrában sem voltak pontosak, így három góllal kikapott, és a további eredményektől függetlenül eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A címvédő - és már biztosan negyeddöntős - Győri Audi ETO KC vasárnap a hozzá hasonlóan veretlen francia Brest Bretagne vendége lesz, a Ferencváros pedig jövő vasárnap a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL középdöntőjében.  • Hírek
  • Csok