Tas, Anasztázia
2 °C
7 °C

Már látszik a sportban elvégzett munka, de még kell a türelem

2020.02.21. 14:37

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) jelöltjeként május közepétől a büró tagja vagy alelnök is lehet a vizes sportokat tömörítő európai szervezetben, a LEN-ben. Gyárfás Tamást váltaná.

Az államtitkár az M4 Sport Sporthíradó című műsorában azt mondta, a LEN május 10-én, Budapesten sorra kerülő tisztújító kongresszusán dől majd el, hogy megválasztják-e valamelyik pozíció betöltésére.

"Számomra fontos, hogy a sportolóknak, a sportban élőknek és a szervezeteknek így is tudjak segíteni, és úgy gondolom, hogy ez kiegészítené a mostani tevékenységemet, jobban tudnám segíteni a magyar sportdiplomáciát, a sporttársadalom egészét és természetesen a vizes sportokat"

Az államtitkár szerint a sportban rejlő jelenlegi lehetőségeket nem lehet összehasonlítani azokkal, amelyek az 1990-es és 2000-es években rendelkezésre álltak Magyarországon.

"A modern világ közelebb hozza a szurkolókat a sportolókhoz, ami kifejezetten jó a versenyzőknek, és fantasztikus, hogy ennyi nemzetközi versenyt tudunk Magyarországra hozni" - nyilatkozta Szabó Tünde, aki nemrég megszerezte a sporttudományok doktori fokozatát a Testnevelési Egyetemen.

A feltételek is jobbak, mint korábban voltak, de a motivációt nemcsak az élsportolók, hanem akár már a hat-hét éves gyerekek esetében is fent kell tartanunk.

"2010-ben elindítottuk a tao-programot, 2013-tól pedig beléptek a kiemelt sportágak és a fejlesztésük. Az eddig elvégzett munka már most látszik, de türelmesnek kell lenni, mert egy-egy fiatalnak 12-14 év kell ahhoz, hogy megmutathassa magát a felnőtt korosztályban"

- mondta.