Ezüstérmes a Péni István, Dénes Eszter puskás vegyespáros a légfegyveres Eb-n

2020.02.28. 17:40

Péni István és Dénes Eszter ezüstérmet nyert a puskások vegyespáros számában a wroclawi légfegyveres Európa-bajnokság pénteki versenynapján, írta az MTI.

Az alapversenyben a Péni, Dénes duó Európa-csúccsal (631,7 kör) az első helyen, Sidi Péter és Toma Dorina pedig ötödikként jutott a nyolcas középdöntőbe. Ott aztán Péniék ismét a legjobbak voltak, míg Sidiék a nyolcadik helyen zártak.

Az olimpiai kvótás Péninek és a 18 éves Dénesnek talán a lehető legnehezebb riválissal kellett megküzdenie a döntőben, az oroszok 2-es számú csapatát ugyanis a férfi egyéni versenyben háromszoros Eb-címvédő Vlagyimir Maszlenyikov és a 3x40 lövéses 50 méteres szám aktuális világbajnoka, Julija Karimova alkotta.

A szabályok szerint a fináléban minden sorozatban összevetik az eredményeket és a jobb páros két pontot kap, döntetlen esetén mindkét duó egyet-egyet, a győzelemhez pedig 16 pontra van szükség.

A formák alapján kiélezett küzdelemre volt kilátás és döntő a lehető legizgalmasabban alakult. Az első kör után az oroszok voltak előnyben, ám a magyar duó rögtön egyenlített, majd 2-4 után újra. Dénesék 4-4-et követően vették át először a vezetést, a meccs pedig innentől egészen 12-12-ig ugyanabban a ritmusban folyt: Péni és Dénes vezetéshez jutott, Maszlenyikov és Karimova pedig rögtön egyenlített. Az aranyérem végül a 15. körben dőlt el, Maszlenyikov és Karimova ugyanis egyetlen tizeddel (20,6-20,5) jobbat lőtt Péniéknél.

A 10 méteres kontinensviadalon ez a magyar csapat első felnőtt érme, korábban a juniorok három arany- és egy bronzérmet gyűjtöttek.  • Hírek
  • Lakáshitel