Megőrjítette a közönségét a dartsos a kilencnyilas, tökéletes körrel

2020.02.28. 09:06

Michael Smith szinte a hisztériáig hergelte a közönséget, amikor a dublini darts Premier League-versenyen egy kilencnyilas, tökéletes leget dobott. Az utolsó ilyen teljesítmény óta közel három év telt el.

A darstban azt hívják kilencnyilasnak, amikor valaki 501 pontról kilenc dobásból megy le nullára. Ennél kevesebből matematikailag képtelenség, szóval tényleg nevezhetjük tökéletes teljesítménynek, ha ez összejön valakinek. Nem gyakran sikerül, például a legutóbbi darts-világbajnokságon senki nem volt képes rá, sőt utoljára a 2016-os vb-n volt ilyen.

A Premier League történetében is csak nyolcszor volt kilencnyilas korábban, olyan klasszisok dobták meg mint Raymond van Barneveld (kétszer), Phil Taylor (háromszor), Adrian Lewis (kétszer) és Simon Whitlock. 

 Most ehhez a társasághoz csatlakozott Michael Smith is, aki Daryl Gurney-vel csatázott Dublinban. Gurney ment 2-1-re, de ekkor jött Smith tökéletes köre. Első három nyila a tripla húszba ment, már ekkor is megjött a közönség hangja, de amikor a következő hármat is mind ugyanoda dobta még nagyobb lett az ováció. 141-ről kellett kiszállnia, de ekkor sem rezzent meg Smith, tripla hússzal kezdett, utána jött a tripla tizenkilenc és végül a dupla 12, ami után felrobbant a csarnok.

Smith-nek ez volt az első kilencnyilas tévés meccsen, a PL-ben utoljára 2017 áprilisában sikerült valakinek ez a bravúr. Smith végül 7-5-re verte Gurneyt.

Az új sztár elég nagy motivációt kapott, hogy még egy kilencnyilast dobjon, a verseny szponzora, az Unibet 50 ezer fontos bónuszt ad, ha a szezonban még egyszer összejön neki egy ilyen leg.