Újabb olimpiai tesztversenyt töröltek a koronavírus miatt

2020.03.04. 09:13

A koronavírus-járvány miatt törölték a rögbisek tesztversenyét Japánban, a 2020-as nyári olimpia helyszínén, írja az MTI. Az április 25-26-ra kiírt Ázsiai Hét Nemzet meghívásos torna marad el. 

Szintén elmarad a kerekesszékes rögbisek jövő hétre tervezett versenye, ahogyan a sportmászók versenyét sem tartják meg. Pontosabban versenyzők nélkül rendezik meg, a szervezők maguk próbálják ki a helyszínt. Japánban eddig ezren fertőződtek meg koronavírussal, 12 halálos áldozata van a járványnak. 

Az olimpia és az azt követő paralimpia előtt tíznél több  tesztversenyt terveznek, ezek többségén leginkább hazai versenyzők indulnak majd, az egyetlen jelentősebb kivétel az április 4-5-én sorra kerülő tornászvilágkupa lesz. Arról még hír, hogy annak mi lesz a sorsa. A japán kormány álláspontja az, hogy a következő hetekben egyetlen tömegrendezvényt sem szabad megtartani. 

A vírus terjedése miatt felmerült az olimpia elhalasztása is, szükség esetén az év végén tartanák meg a július 24. és augusztus 9. közöttre tervezett eseményt. Az olimpia lemondásának joga a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) van, a szervezet elnöke, Thomas Bach nemrég azt nyilatkozta, biztos abban, hogy a koronavírus-járvány miatt nem kell elhalasztani az olimpiát.