Visszatért az olimpiai bajnok Szász Kovács Emese

2020.03.06. 09:52

A Rióban olimpiai bajnok párbajtőröző, Szász-Kovács Emese augusztusban egészséges ikerpárnak adott életet, a péntek reggel kezdődő budapesti világkupán ott áll a páston a selejtezőben, és megpróbál minél messzebb jutni. Azért szeretne jól szerepelni, mert még nem tett le arról, hogy ott legyen a tokiói olimpián.

A 37 éves versenyző 2012-ben is az utolsó pillanatban ragadta meg az esélyt, de a londoni olimpián nem volt sikeres, Rióban azonban mind a négy meccsét megnyerte, és élete legnagyobb sikerét érte el. Akkor még Kulcsár Győzővel készült fel, aki 2018 őszén meghalt, ezért most Peterdi András irányítja az edzéseit.

Szász a tervei szerint a budapesti vk mellett még egy versenyen indulna el, és abban reménykedik, hogy jó eredményeket elérve a madridi kvalifikációs versenyre ő mehet majd a magyarok közül. Annak a viadalnak a győztese váltja meg a helyét Tokióra.

A balkezes bajnok konkrét elvárást nem fogalmazott meg önmagával szemben, azt szeretné csak, hogy visszatérjen a régi kerékvágásba.

A Ludovikában rendezett verseny a koronavírus-járvány miatt zárt kapus lesz.