Csupán néhány százan látják majd, ahogy meggyújtják az olimpiai lángot

2020.03.09. 13:33

A koronavírus-járvány miatt a Görög Olimpiai Bizottság hétfőn úgy döntött, hogy sem a szerdai főpróbán, sem pedig a csütörtöki lánggyújtáson nem lehetnek nézők. Mindössze néhány száz meghívott és akkreditált vendég lehet jelen a nyári tokiói olimpiához kapcsolódó eseményen, pedig a ceremóniát ezrek szokták követni a helyszínen, Olümpiában, írja az MTI.

Ugyanakkor a Reuters brit hírügynökség úgy tudja, hogy Giorgosz Georgopuloszt, Olümpia polgármestere levélben kérte Thomas Bachot, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökét, hogy halasszák el a ceremóniát.

Az, hogy mindössze néhányan lehetnek ott az ünnepségen, amelyet a félelem és az aggodalom leng körül, csökkenti az esemény nagyszerűségét és presztízsét

Az olimpiai lángot jövő csütörtökön Athénban veszik át a mostani házigazda japánok. A tokiói olimpia megnyitó ünnepséget július 24-én rendezik.

A járvány miatt felmerült az olimpia elhalasztásának lehetősége is. Thomas Bach legutóbb úgy nyilatkozott, hogy erre nem fog sor kerülni, bízik abban, hogy rendben le tudják bonyolítani a versenyeket.