Koronavírus: A FIFA minden nemzetközi meccs elhalasztását ajánlja

2020.03.13. 23:16

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteki közleményében azt ajánlja, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt márciusban és áprilisban minden nemzetközi mérkőzést halasszanak el - írja az MTI.

A futball általános szabályait, amelyek kötelezik a klubokat, hogy engedjék el a játékosaikat a válogatott mérkőzésekre, nem alkalmazzuk márciusban és áprilisban

- olvasható a FIFA honlapján. A FIFA álláspontja szerint, a jelenlegi körülmények között mérkőzést rendezni egészségi kockázattal jár mind a játékosok, mind a közönség számára.

A magyar válogatottat nem érinti az állásfoglalás, mert március 26-ára tervezett Európa-bajnoki pótselejtezője már biztosan elmarad. Viszont a klubok együttműködése nélkül a többi Eb-pótselejtező sem lebonyolítható.

Az európai szövetség (UEFA) jövő kedden, videokonferencián  tanácskozik arról, miként folytatódjanak a szinte egész Európában leállt nemzeti bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok. Médiaértesülések szerint az Eb megrendezéséről is ekkor fognak tárgyalni. 

A  FIFA ígérete szerint a klubokkal, a játékosokkal és a kontinentális szövetségekkel közösen vizsgálja majd meg a versenynaptár átszervezését, hogy a meccsek elmaradása minél kevesebb kárt okozzon.