Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Ugrik Tyson Fury és Deontay Wilder újabb bokszmeccse is

2020.03.25. 13:20

Elhalasztják az év egyik legnagyobb profi bokszmérkőzését is: a brit Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder harmadik összecsapását július 18-ára tervezték Las Vegasba, de a világjárvány miatt valószínűleg csak októberben kerül rá sor a nehézsúlyú világbajnoki címért.

A japán futballbajnokság biztos nem folytatódik májusig, az élvonal az új tervek szerint május 9-én indulna újra. Ugyanakkor a kínai ligában a játékosok már a héten edzésbe álltak. A bajnokság eredetileg február 22-én indult volna, a pontos újrakezdést egyelőre nem jelölték ki.

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) április 6-ig meghosszabbította azt az időszakot, amelyet a játékosoknak és a stábtagoknak önkéntes karanténban kell tölteniük. A bajnokság két hete állt le, az első kényszerszünetet most péntekig rendelték el. A liga az alkalmazásában állók fizetését 25 százalékkal csökkentette.

Az orosz bázisú jégkorongbajnokságot (KHL) lefújták, a liga vezetősége később dönt arról, hogy hirdetnek-e végeredményt. A KHL-ben a negyeddöntőknél járt a sorozat, amikor először egyhetes, majd április 10-ig szóló szünetet rendeltek el. A finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Szultan már ekkor visszalépett, így a negyeddöntőben kizárólag orosz csapatok maradtak versenyben: az AK Barsz Kazany mellett az SZKA Szentpétervár, a Szibir, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva. Szerdán viszont Alekszej Morozov elnök közölte: nem fejezik be a bajnokságot, inkább a 2020/21-es szezon megszervezésére fordítják energiáikat.

A világ egyik leghíresebb lovaspályája, az egyesült államokbeli Churchill Downs jelezte, hogy később nyit a járvány miatt, egyelőre április 14-ig biztos minden program csúszik. A 146. Kentucky Derbyt május 2-áról már korábban elhalasztották szeptember 5-re, így 1945 után először fordul elő, hogy nem május első szombatján rendezik a futamot.

Az Egyesült Államok Atlétikai Szövetségének eugene-i bajnoksága - amely egyben olimpiai válogató is lett volna - június 19-e helyett egy későbbi időpontban kezdődik. A koronavírus-járvány miatt az ausztrál szövetség is későbbre tette át az országos bajnokságát, mivel a tokiói olimpia jövő évre halasztása után nem sürget az idő, nem kell záros határidőn belül lezárni az ötkarikás indulók listáját.

A női kosárlabdázó Hírességek Csarnokának új tagjait - Debbie Brockot, Carol Callant, Swin Casht, Tamika Catchingst, Sue Donohoe-t, Lauren Jacksont és Carol Stifft - nem idén június 13-án, hanem csak 2021. június 12-én iktatják be. Így addig nem is választanak új tagokat a sportági Hall of Fame-be.