C. Ronaldo 35 ágyat szerel fel az intenzíven, Messi 1 milliót ad

2020.03.25. 17:11 Módosítva: 2020.03.25. 18:30

Németországban a Bayern játékosai és más válogatott futballisták indítottak kampányt és ajánlottak rengeteg pénzt a koronavírus elleni harcra, szerdán további világsztárok csatlakoztak a küzdelemhez.

  • Cristiano Ronaldo és ügynöke, Jorge Mendez két lisszaboni és egy portói kórházat szerel fel összesen 35 új ággyal és a hozzájuk tartozó gépekkel az intenzív osztályon, 1 millió euró értékben. Két intézményben egy-egy új szárnyat nyitnak az intenzíven, amelyeket a két adakozóról neveznek el.
  • Lionel Messi egy barcelonai és egy argentin kórházat támogat összesen 1 millió euróval.
  • Pep Guardiola szintén egy barcelonai kórháznak ajánlott fel ugyancsak 1 millió eurót.
  • A teniszsztár Roger Federer is hazájában adakozik, feleségével 1 millió svájci frankot osztanak szét a koronavírus miatt rászorulók családjainak.

A sportolók egyébként mindannyian hazájukban is tartózkodnak, kivétel az argentin Messit, aki klubja városában, Barcelonában igyekszik átvészelni a nehéz hónapokat. Ronaldo szülőföldjén, Madeirán ragadt, mert hazament agyvérzésből lábadozó édesanyjához. (Az anyukája azóta jobban van, a kórházat is elhagyhatta.) Federerék Svájcból posztolták a felajánlást bejelentő tweetjüket.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!