Mihály
2 °C
16 °C

Meghalt a spanyol futballtörténelem legkülönlegesebb edzője

2020.04.06. 21:37

Hosszan tartó, súlyos betegség után hétfőn elhunyt a szerb Radomir Antic, aki egyetlenként az FC Barcelona, a Real Madrid és az Atlético futballcsapatának vezetőedzője is volt.

A 71 éves tréner halálhírét az Atlético Madrid jelentette be, amelynek kispadján 1996-ban bajnoki címet és spanyol Király Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. (Az edzőről itt olvashatják korábbi portrénkat.)

Játékosként hazájában a Sloboda Uzice és a Partizan Beograd, majd a török Fenerbahce, a spanyol Real Zaragoza és az angol Luton Town csapatát erősítette. Edzőként 1985-ben a Partizannál kezdett dolgozni, ahol kétszer megnyerte a jugoszláv bajnokságot. A Real Zaragozát 1988-től 1990-ig edzette, majd az 1990/91-es szezon közben átvette a Real Madrid irányítását. Első idényében bronzérmes lett a Reallal, a következő szezon közben viszont annak ellenére menesztették, hogy a tabella élén álltak.

Pályafutásában a Real Oviedo következett, majd 1995-ben az Atlético Madrid vezetőedzője lett, amelyet 2000-ig - három időszakban - összesen 189 mérkőzésen vezetett.

Ezután visszatért Oviedóba, majd 2003-ban az FC Barcelona szakvezetője volt, így ő az egyetlen edző, aki a két madridi csapatot és a katalánokat is irányította.

Később a Celta Vigo kispadján ült, majd 2008 és 2010 között a szerb válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet kijuttatott a dél-afrikai világbajnokságra. Legutóbb Kínában dolgozott. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport