A Fiorentina három futballistája felgyógyult a koronavírusból

2020.04.06. 08:34

A Serie A olasz futballbajnokságban szereplő Fiorentina honlapján jelentette be vasárnap, hogy három játékosa már nem koronavírusos. A közlemény szerint Patrick Cutrone, German Pezzella és Dusan Vlahovic tesztje lett negatív. A Fiorentinánál a stáb egyik tagja, a fizikoterapeuta Stefano Dainelli is megfertőződött a vírussal, az ő állapotáról nincs hír.

A klub köszönetét fejezte ki az orvosoknak és ápolóknak, akik ebben a nehéz időszakban sem adják fel a koronavírus elleni küzdelmet. A Fiorentina 760 ezer eurót gyűjtött össze ennek a harcnak a támogatására. 

ASerie A-ban több játékos is elkapta a betegséget, a bajnokságot vezető Juventusnál Daniele Rugani, Paulo Dybala lett koronavírusos, a Sampdoriánál Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Manolo Gabbiadini és Morten Thorsby fertőződött meg. Dybala azóta felépült, egyik nyilatkozatában elmondta, betegsége alatt nehezen kapott levegőt, fájtak az izmai.

A járvány miatt felfüggesztett olasz elsőosztályú bajnokságból még 12 forduló van hátra, de egyelőre kérdéses, hogy be lehet-e így fejezni a szezont. Jelenleg a Juventus áll az élen 63 ponttal, egy ponttal előzik meg a második Laziót.

Nem látszik még a járvány vége: Olaszországban vasárnapra 128 ezerre emelkedett a fertőzöttek száma, 24 óra alatt 525 új haláleset történt. Összesen 15 ezer ember hunyt el eddig az országban a vírus következtében. Szombat volt az első nap a járvány kitörése óta, hogy az intenzíven fekvő betegek száma csökkent, illetve március 25 óta ekkor került a halálos áldozatok száma először 700 alá. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!