Tizenöt éves lány szexuális zaklatásával gyanúsítanak egy magyar tornaedzőt Svájcban

2020.04.15. 11:50

Egy Svájcban dolgozó magyar tornaedzőt azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy 15 éves tanítványát szexuálisan zaklatta, írja a Borsonline svájci lapokra hivatkozva.

A Sankt Gallen-i kantonban található Wilben dolgozó férfiről azt állítják, hogy 2017 augusztusában leitatott majd szexuálisan zaklatott egy 15 éves lányt. A Tagblatt című lap birtokában lévő ügyészségi indítvány alapján azt írta, hogy a férfit többször kényszerítéssel és erőszakkísérlettel vádolják, és hamarosan bírósági szakaszba lép az ügye. 

A férfi öt évig dolgozott vezetőedzőként a RLZ Ostschweiz nevű egyesületnél, 2019 augusztusában vádolták meg szexuális zaklatással, akkor le is tartoztatták és börtönbe is került, óvadék ellenében szabadult októberben. A klubnál feladatait felesége vette át. 

A feljelentést tevő tornászlányt többen (klubtársai és azok szülei) hazudozással vádolták, de ő állítja, hogy nem kitalált történetről van szó. Azt mondta, azért hallgatott másfél évig a történtekről, mert második apjaként tekintett az edzőre, és nem akart ártani egy botránnyal a többi tornásznak, valamint az edző feleségének sem. 

A Bors elérte a megvádolt edzőt is, aki azt mondta, hogy igaztalanok a róla szóló állítások, és hamarosan a hazai nyilvánosság elé tárja az ügy részleteit.