A gyenge wifi miatt marad le az online versenyről az egykori dartsvilágbajnok

2020.04.17. 10:40

Rendhagyó versenysorozattal bekkeli ki a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünetet a brit darts szervezet, a Professional Darts Corporation (PDC).

Online bajnokságot szerveztek, a játékosok otthonaikban dobálják  a nyilakat. Mindezt természetesen a szurkolók élőben követhetik a PDC csatornáján keresztül. 

Az öt hétig tartó bajnokság pénteken kezdődik, a címvédő világbajnok Peter Wright és a világranglista harmadik Gerwyn Price is az indulók között van, az eseményt pedig a Sport TV is közvetíteni fogja, már péntek estétől. 

Összesen 128-an indulnak az online bajnokságon, őket 32, négy-négy fős csoportba osztották szét. 32 egymást követő este mennek le a csoportmeccsek, amelyek az egyik versenyző ötödik győzelméig tartanak. A 32 csoportgyőztes jut be a PDC Home Tour-ra keresztelt bajnokság második szakaszába, írja az MTI. 

A kétszeres világbajnok, Gary Anderson is indult volna az online bajnokságon, de egy abszurd hiba miatt kénytelen volt visszalépni: mint kiderült, nem elég erős a wifije az online kapcsolathoz. 

Nem vagyok meglepve, néha még az is nehézséget okoz, hogy online befizessem a számláimat. Bosszantó

- nyilatkozta a csalódott Anderson