Szerződést bontott játékosaival az egyik legjobb magyar röplabdacsapat

2020.04.19. 17:23 Módosítva: 2020.04.19. 19:17

A koronavírus-járvány miatt előállt gazdasági helyzet miatt a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatánál az összes játékos szerződését felbontották. Erről a februárban Magyar Kupát nyerő klub egyik játékosa, Magyar Bálint beszélt az M4 Sportnak.

Hirtelen és váratlan, ám annál hosszasabb beszélgetésekre került sor, miután a klub egyeztetett a Magyar Röplabda Szövetséggel. A javaslatok értelmében felbontották a megállapodásokat, elsősorban már a jövő szezonra koncentrálva, az anyagi helyzet rendezésének reményében. Remélhetőleg valamennyi klub talpra tud majd állni, illetve mi, játékosok is a lehető legjobban jövünk majd ki a helyzetből – az elsődleges és legfontosabb az, hogy maradandó károsodást ne szenvedjen senki a röplabdán belül.

Abban bízik a játékos, hogy a járvány lecsengése után stabilizálódik a sportág helyzete, és visszatérhetnek a klubhoz. Az otthoni edzéseket nem hagyták abba, folyamatosan készülnek a járvány utáni időszakra. 

A március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet miatt leálltak a hazai röplabdabajnokságok. A férfi bajnokságot a Pénzügyőr vezette a Kazincbarcika előtt. A Magyar Röplabda Szövetség április végén úgy döntött, hogy lezárja a bajnokságokat, és nem hirdetnek helyezéseket. Hasonlóan döntött nemrég a Magyar Kézilabda Szövetség is.