Többen nézik itthon a fehérorosz bajnokikat, mint a legutóbbi Barca–Realt

000 1QK1N1
2020.04.22. 10:10

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány miatt teljesen átalakult a sportfogyasztási és sportfogadási piac – derül ki a Szerencsejáték Zrt. szerdai közleményéből, írja az MTI.

A fogadók körében a legnépszerűbb események továbbra is a labdarúgó-mérkőzések maradtak, olyannyira, hogy

egy-egy fehérorosz meccset például többen követtek itthon élő streamen, mint a legutóbbi Barcelona–Real Madrid-rangadót.

Sportági szinten azonban az asztalitenisz generálja a legnagyobb forgalmat. A kialakult helyzetben a Szerencsejáték Zrt. a fogadási ajánlatot a kereslet helyett a sportesemény-kínálathoz igazították, így fordulhat elő, hogy a futballrajongók közül egyre többen követik nyomon a különböző országok asztalitenisz-, jégkorong- és kosárlabda-bajnokságait.

A futball ugyanakkor nem tűnt el a fogadási kínálatból, miután van néhány olyan ország, amely nem állította le a sportéletét, így a korábban Magyarországon nem fogadható

nicaraguai, tádzsik és türkmén focibajnokság is felkerült a palettára, valamint a fehérorosz bajnokság is gőzerővel zajlik.

A közlemény alapján a járvány kezdete rendkívül próbára tette a sportfogadási piacot, az elmúlt két hétben azonban stabilizálódott a helyzet, a fogadók alkalmazkodtak az új berendezkedéshez, a fogadást pedig sokan inkább online bonyolítják le. A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási forgalmának 50 százaléka jelenleg az internetes fogadásokból érkezik be.

(Borítókép: Szurkolók a Dinamo Breszt-Isloch Minszk mérkőzésen 2020. április 12-én Bresztben. Fotós: Sergei Gapon/AFP)