Mohamed Aida nem hagyja abba, motiválja a hetedik olimpia

D  AS20160810038
2020.05.01. 18:17

A vb-ezüstérmes tőrvívó Mohamed Aida az M1-nek elmondta, továbbra is nagy motivációt jelent neki, hogy a magyar sportolók közül elsőként vegyen részt hét olimpián, ezért igyekszik felvenni a versenyt nála fiatalabbakkal.

"Az esélyeim a pontszámok alapján erre megvannak, én erre készülök, nem szeretném alább adni. Az idő nyilván nem nekem dolgozik. Valószínűleg nem megy olyan egyszerűen, mint tizen- vagy huszonévesen, hogy ismét formába lendüljek. Azt viszont már idén is bizonyítottam, hogy ebben a sportágban sok minden fejben dől el" - mondta.

Tapasztalata mindenképpen az előnyére válhat, lévén a megfelelő kondíció és forma visszaszerzése mellett nagyon sok múlik azon, hogy egy vívó miként áll oda a feladathoz, és arra mentálisan mennyire felkészült.

A már tokiói kvalifikációval rendelkező magyar csapatban csak a hazai ranglista vezetőjének biztos a pozíciója, a többi helyről a szakágvezető edző, Feczer Viktor javaslatára az elnökség dönt. A ranglistán jelenleg stabilan második Mohamed nem szereti a bizonytalanságot, és sorsát más döntésétől függővé tenni, szeretne a hazai ranglistán első lenni.

"Nem gondolom, hogy számomra az egyéves halasztás különösebb problémát jelentene, de azért sajnálhatom, mert a leállás előtt jó formában vívtam. Próbálom azt a lendületet folytatni, és így tényleg van legalább mire építenem. Végre újra megvolt bennem az a régi érzés, amit önfeledten át tudtam adni a vívásomnak" - mondta.

Az egyéves halasztás miatt nem hagyja abba a vívást, nem szeretne senkinek szívességet tenni ezzel. (MTI)

(Borítókép: Mohamed Aida az orosz Inna Gyeriglazova elleni asszó után a riói nyári olimpia női tőrözők egyéni versenyében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás)