Timo Werner inkább külföldre menne, mint a Bayern Münchenhez

000 1PI07W
2020.05.02. 22:02 Módosítva: 2020.05.02. 23:00
A Liverpool és a Chelsea is érdeklődik az RB Leipzig német gólzsákja iránt.

 A német labdarúgó-válogatott csatára, Timo Werner kijelentette: inkább külföldre megy, mint a Bayern Münchenhez, ha úgy dönt, hogy elhagyja az RB Leipzig csapatát.

A Bayern nagyszerű klub, ez nem is lehet kérdés, Hansi Flick pedig ebben a szezonban bizonyította, hogy igazán jó edző, mégis inkább igazolnék külföldre, mint a Bayernbe

– idézi Werner szavait a Bild című napilap szombati száma.

Hozzátette, egy másik ország bajnoksága sokkal vonzóbb lenne számára, mint egy átigazolás a Bundesligán belül. A csatár jelenlegi szerződése 2023-ig szól a magyar válogatott Willi Orbánt és Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcsei klubnál, de állítólag nyáron 60 millió euró ellenében távozhat.

A stuttgarti nevelésű futballista elképesztően gólerős a Lipcsénél, eddig 113 meccsen 71 gólt szerzett, csapata még áll a BL-ben, a negyeddöntőbe a tavaly BL-döntős Tottenham legyőzésével jutottak be. Gyakorlatilag ez a március eleji meccs volt az európai futball koronavírus előtti búcsúszimfóniája

A Bayern tavaly érdeklődött iránta, de az üzlet végül nem valósult meg, mivel a bajnokcsapat a Manchester City német szélsőjére, Leroy Sanéra összpontosította figyelmét, ám nem járt sikerrel.

A Liverpool és a Chelsea szintén szeretné soraiban tudni a 24 éves Wernert, aki hangsúlyozta: egy átigazolásnál nagyon fontosnak tartja a kölcsönös elismerést, ami tavaly hiányzott a Bayern és az ő esetében. A támadó leszögezte, nem szándékozik idén nyáron elhagyni Lipcsét.

Nagyon nagyra értékelem az RB Leipziget, ezért soha nem mondanám azt, hogy el akarok menni innen

– nyilatkozta.

(Borítókép: Timo Werner a március 1-jei Lipcse–Bayer 04 Leverkusen-mérkőzésen. Fotó: Ronny Hartmann / AFP)