11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Újraindul a labdarúgó-bajnokság Szlovákiában és Romániában is

2020.05.22. 21:20 Módosítva: 2020.05.22. 22:17

Június 13-án zárt kapuk mögött folytatódik a szlovák labdarúgó-bajnokság, amely a koronavírus-járvány miatt március óta szünetel – írja az MTI. 

A szlovák szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a klubok a folytatás mellett döntöttek, így június 13-án folytatódik a Fortuna Liga rájátszása, ám tíz forduló helyett csak ötöt rendeznek. Az országos kupasorozat az elődöntőkkel folytatódik, viszont a másodosztályban befejezettnek nyilvánították a szezont.

Szlovákiában a futballisták előbb egyénileg, majd kisebb csoportokban edzettek, szerdától pedig ismét teljes létszámban, együtt készülnek, az öltözőket azonban nem használhatják.

A Ligás Klubok Uniójának elnöke, Ivan Kozák elmondta, a játékosok nem foghatnak kezet, a gólöröm során pedig nem ölelhetik meg egymást. A folytatást megelőzően minden játékos még egyszer átesik a koronavírusteszten.

Az élvonalban az újrakezdést a címvédő Slovan Bratislava várja az első helyről, mögötte a Zilina áll tízpontos hátrányban. Az FC DAC a harmadik, nyolc ponttal megelőzve a negyedik Spartak Trnavát.

Ugyancsak június közepén kezdődik újra a fociélet Romániában. Razvan Burleanu, a román szövetség (FRF) elnöke pénteken közölte, a csapatok nagy valószínűséggel június elseje után kezdhetik újra a csoportos edzéseket, és ezután közel két hét áll a rendelkezésükre, hogy felkészülési mérkőzéseket játszanak. Az élvonal folytatását június 13-ra időzítették.

„Június 13-tól újra szeretnénk kezdeni a bajnokságot, első körben természetesen nézők nélkül” – nyilatkozta Burleanu.  • Hírek
  • Bankszámla