Befejezte a legszebbnek választott német sportolónő

2020.05.25. 13:45

Bejelentette visszavonulását a német Dresden női röplabdacsapatának 33 éves kapitánya, Mareen von Römer. A játékos 145-ször szerepelt a német válogatottban, 400 meccset játszott a drezdai csapatban, mielőtt abbahagyta volna. Legnagyobb sikerét 2011-ben érte el, amikor Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a német válogatottal, amelyiknek egyik emblematikus játékosa volt.

Két szezont húzott le külföldön, egyet Franciaországban, egyet pedig Azerbajdzsánban, aztán 2016-ban visszatért Drezdába.

Nem szeretne főállású edző lenni, de szívesen foglalkozna gyerekekkel. Úgy tervezte, hogy miután befejezi, esküvő- és rendezvényszervező lesz, de a koronavírus-járvány eléggé sújtja ezt a területet.

Megkérdezték tőle a német Sport1-en, hogyan tekint vissza a 2017-es évre, amikor a Playboy szavazásán őt választották a legszebb sportolónőnek.

Megzavarodtam tőle. Legszívesebben eltűntem volna a világ színéről. Természetesen megtisztelő egy ilyen szavazáson jól szerepelni, de azt sem bántam volna, ha nem hallok semmit a szavazás eredményéről

– válaszolta a 182 centis sportoló.

A visszavonulásáról azt mondta, nem spontán döntés volt, régóta érlelődött benne, a járvány pedig csak elősegítette az elhatározását. Németország nem jutott ki az olimpiára, mert a selejtező utolsó meccsén 3:0-ra alulmaradt a törökökkel szemben.