Biciklis edzés közben szorította le a busz a magyar válogatott korcsolyázókat

2020.06.10. 15:06

Balesetet szenvedett edzés közben a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott négy tagja, köztük az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra, írja a szövetség Facebook-oldalán. Biciklis edzést tartottak a Margitszigeten, amikor a velük szemben haladó 26-os busz egy sövénynyírót előzve leszorította őket az útról. 

Mind a négy sportoló elesett, Liu Shaolin Sándoron és Jászapáti Petrán kívül Krueger Cole és Oláh Bence vett részt az edzésen. A szövetség beszámolója szerint Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra elég nagyot esett, ezért kivizsgálás céljából beszállították őket a Sportkórházba, ahol megállapították, hogy nem tört el semmijük. 

A BKV szerda esti közleménye szerint szerencsére a baleset egyik fél számára sem járt súlyos következményekkel. Mint írják, "jelenlegi ismereteink szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal."

A BKV köleménye szerint az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat van folyamatban, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit, és a résztvevők felelősségét. "A vizsgálat lezárultáig a sajtó és a közvélemény szíves türelmét kérjük, az érintetteknek pedig jobbulást kívánunk!" - írják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport