Parádés öngól az egerszegi hátvédtől

2020.06.10. 19:42 Módosítva: 2020.06.10. 21:29

Döntetlent játszott egymással a ZTE és a Diósgyőr az élvonalbeli focibajnokságunk 28. fordulójában. 1-1 lett a vége, mindkét gól furcsa volt némileg.

Az elsőt egy diósgyőri szöglet hozta, ahol a támadók szorosan betömörültek a kapu elé, és oda is kanyarodott a beadott labda. A védők viszont eggyel többen voltak a környéken, úgyhogy a 24 éves Szépe hátvéd ügyesen elszakadt a támadóktól, megnézte, hogy hova jön a labda, aztán kíméletlenül befejelte a rövidbe. 

Az mindenképp szokatlanabb, ha egy védő teljesen egyedül, senkitől nem zavartatva a saját kapujára fejeli a labdát. Itt sem egyértelmű, hogy mi volt a terv, talán elszámolta a labda ívét, és megijedt a végén. A felvételen az is látszik egyébként, hogy közben a mezénél próbálják lerántani a DVTK nagydarab légiósát, Tabakovicsot. Ami önmagában büntetőt érhetett volna, ha Szépe közben nem büntet saját jogon is.

A második gólt is érdemes megnézni, itt egy távoli beadás után a diósgyőri szélső, Kiss Tamás találta magát balhátvédként. Még meg is nézte, hogy hogy mozog az embere, aztán magánál a beadásnál inkább már nem ment vele, engedte, hogy közelről bepofozza a zalaegerszegi Bolla. 

A kapus is elérhette volna talán, ha kijön, de semmi jele nem volt annak, hogy ilyesmiben gondolkozna. A többi hátvéd rögtön kérdőre is vonta Kisst, hogy van-e még kedve focizni. Na jó, valószínűleg nem ezt mondták, de látványosan értetlenkedtek a húzásán. A döntetlen utána a ZTE a kilencedik, a DVTK a negyedik helyen állt a bajnokságban. 

Felcsúton egy 90. percben lőtt góllal nyertek a hazaiak az utolsó Kaposvár ellen 2-1-re. Pakson viszont 0-2-ről jöttek fel, a 96. percben jött össze az egyenlítés a kényelmes tempóban játszó Fradi ellen.