Adalbert
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

1-0-ra győzött a Ferencváros az Újpest ellen

2020.06.20. 23:08

A már biztosan bajnok Ferencváros 1-0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati zárómérkőzésén.

Az nso.hu összefoglalója szerint a Fradi a meccse elején könnyen megszerezhette volna a vezetést, Franck Boli, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is helyzetbe került. Aztán Lovrencsics Gergőt le kellett cserélni.

Az újpestiek több alkalommal is tíz mezőnyjátékossal védekeztek, Novothny Soma is húsz-huszonöt méterre helyezkedett a saját kapujától.  A Ferencvárosé lett a szünet után a vezetés, a gólt Franck Boli szerezte. Az Újpest ezután támadott, de kevés veszélyt jelentettek a Ferencváros kapujára.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 53 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 42. győzelmét aratta. A szezonban hazai pályán 16. összecsapásán három döntetlen mellett 13. alkalommal nyert, utóbbiak közül kilencszer minimális különbség döntött a javára, ebből hétszer 1-0-ra végzett.

Az Újpesttel szemben 13 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van Ferencváros: öt döntetlen mellett a nyolcadik győzelmét aratta, a Groupama Arénában pedig sorozatban a hatodikat. A két együttesnek ez volt a 229. összecsapása az NB I-ben, az örökmérleg 106 FTC-siker és 62 döntetlen mellett 61 újpesti győzelem.