Látványos gesztussal álltak ki az akasztással megfenyegetett fekete NASCAR-pilóta mellett

2020.06.23. 12:25

Versenyzőtársai tolták ki a rajtrácsra a NASCAR egyetlen fekete indulójának, Bubba Wallace-nak az autóját a hétfői Talladega-i futamon, hogy kimutassák szolidaritásukat, miután akasztásnál használt kötélhurkot találtak Wallace csapatának garázsában, írja BBC. Wallace megindultságában az autójára borult, majd a sírással küzdve ölelte meg versenyzőtársait. 

 Mindent megteszünk, hogy kiderüljön, ki tette ezt. Örök eltiltjuk a NASCAR-tól

- mondta a rasszista incidens után a sorozat vezetője, Steve Phelps. Az FBI és az igazságügyi minisztérium nyomozást indított az ügyben. Wallace mellett rengeteg híresség állt ki, a Los Angeles Lakers kosarasa, LeBron James is támogatásáról biztosította a versenyzőt. 

A megfenyegetett Wallace a Black Lives Matter-mozgalom szószólója a NASCAR-ban, nagyban hozzájárult, hogy a George Floyd halála után kirobbant tüntetéssorozat után a NASCAR betiltotta a a rabszolgatartó államokat jelölő konföderációs zászló használatát a versenypályákon. A tiltás ellenére a Talladega-i versenypálya felett hétfőn is megjelent egy repülő konföderációs zászlót húzva maga után.