Boros Tamara lesz a német asztalitenisz-válogatott kapitánya

2020.07.01. 14:36

A jövő évi tokiói olimpia után Boros Tamara veszi át a német női asztalitenisz-válogatott irányítását - jelentette az MTI. A 42 éves szakvezető Jie Schöppöt követi a szövetségi kapitányi poszton, utóbbi az utánpótlásban folytatja majd.

A korábban a Statisztikában játszó Boros Tamara 2002-ben második volt a világranglistán. Jelenleg az U23-as német női csapatot edzi, és a tervek szerint már idén elkezdi a munkát a felnőtt válogatottnál Schöpp segítőjeként.

A jelenlegi kapitánnyal a német válogatott ezüstérmes lett a 2016-os riói olimpián, és megnyerte a tavalyi, minszki Európa Játékokat. A zentai születésű Boros az utolsó európai versenyző, aki az asztaliteniszezők világbajnokságán egyéniben érmet nyert, életéről filmet is készítettek.

Boros előbb úszni kezdett a vajdasági városban, ahogy a nővére is, de azt unalmasnak gondolta, és barátnőjével átpártolt a sokkal mozgalmasabb pingpongra. Nem volt extra tehetség, de az összes mozdulatot, ahogy tanították neki, azonnal utánozni tudta, ösztönösen érzett rá. Nagyon szorgalmas volt, szerinte a tehetség csak 10 százalékban fontos szerinte a nagy eredményekhez.