Gyöngyi
4 °C
13 °C

Ronnie O'Sullivan visszaléphet a sznúker-vb-től, ha beengednek rá nézőket

2020.07.22. 17:58

Ronnie O'Sullivan, minden idők egyik legjobb játékosa szerint felesleges kockázatot jelent, hogy korlátozott számban beengednek nézőket a sznúker-világbajnokságra, írja az MTI.

„Szerintem jelenleg elég, hogy a sportot csak televízióban lehet követni. Felesleges kockázat beengedni a nézőket. Nem hiszem, hogy emberi életeket kellene kockára tenni" – mondta az ötszörös világbajnok, aki szerint ráadásul a korlátozott számú közönség a képernyőn sem mutat majd jól.

A 44 éves játékos azt sem tartja kizártnak, hogy visszalép a vb-től, ha nem érzi magát biztonságban, ugyanakkor jelezte, erre remélhetőleg nem kerül sor.

A játékos eléggé kényes a higiéniára, korábban arról beszélt, hogy retteg a kézfogással átadható fertőzésektől, egy versenyen pedig csak a saját maga által készített ételt akarta megenni

Az eredetileg áprilisra tervezett vb-t elhalasztották, így végül jövő péntektől augusztus 16-ig kerül rá sor a hagyományos helyszínen, a sheffieldi Crucible Színházban.

Boris Johnson miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy kísérleti jelleggel újra nézőkkel rendeznek néhány sporteseményt Angliában, ezek közé került a sznúker-vb is.