Elfogyott a keret, exgyorskorcsolyázó olimpiai érmest is leigazolt Miami baseballcsapata

2020.08.05. 09:34

Másfél hét kényszerszünet után 18 új játékossal, köztük a 2014-es téli olimpia egyik ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázójával a keretében tért vissza a Miami Marlins a baseball-liga (MLB) küzdelmeibe, írja az MTI.

A Miami július 26. óta nem játszott, mert 18 játékosukról derült ki, hogy koronavírusosak. Az érintett sportolók azóta sem bevethetők, így a Marlins kénytelen volt feltölteni a 30-as keretét, hogy folytatni tudja a bajnokságot. A 18 új játékos közül hetet az elmúlt napokban igazolt a klub más csapatoktól, míg 11-et saját utánpótlás-rendszeréből, illetve alsóbb ligákból szerződtetett a nagycsapatához.

Az új szerzemények között van a miami születésű, 30 éves Eddy Alvarez, aki rövidpályás gyorskorcsolyázóként kiemelkedő sikereket ért el, junior világbajnokságot nyert, majd a 2014-es szocsi téli olimpián az amerikai férfi váltóval ezüstérmes lett.

A korcsolyázás miatt hosszú éveken át súlyos térdsérüléssel küszködő Alvarez már az olimpia előtt is komolyan foglalkozott a baseball-lal, utána pedig már csak arra koncentrált. A Chicago White Sox szinte azonnal szerződtette, ám csak alsóbb ligába, tavaly pedig a Marlins adott neki lehetőséget, hogy kisebb csapataiban bizonyítson. A mostani rendkívüli helyzetben Alvarez felkerült a Marlinsba, arra viszont még várni kell, hogy bemutatkozzon az MLB-ben, mivel a keddi meccsen nem került pályára.

A Miami felforgatott kerete ellenére 4-0-ra megnyerte a Baltimore Oriolesszel játszott keddi mérkőzését, így 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll.