Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A szezon harmadáról eltiltották a tömegjelenetet kiprovokáló baseballedzőt

2020.08.12. 10:26

Verekedés kirobbantásáért húsz mérkőzésre szóló eltiltást kapott Alex Cintron, az észak-amerikai profi baseball-ligában, az MLB-ben szereplő Houston Astros egyik edzője, írja az MTI.

Az ütőjátékosokért felelős edző a vasárnapi, Oakland Athletics elleni mérkőzésen szóváltásba keveredett Ramon Laureanóval, akit korábban az Astros egyik játékosa nagy erővel megdobott labdával. Cintron hergelte a cserepad felé tartó Laureanót, aki egyszer csak elkezdett felé futni. A koronavírus-járvány miatt zárt kapus mérkőzésen a houstoni játékosok közül többen is Laureanóra vetették magukat, erre pedig mindkét cserepadról berohantak a játékosok és egymást lökdösték.

Cintron húsz, míg Laureano hat mérkőzésen nem lehet jelen, és mindketten pénzbírságot is kaptak, amelynek összegét nem hozták nyilvánosságra.

Tizenöt éve nem szabtak ki ilyen súlyos büntetést pályán elkövetett sportszerűtlenség miatt: 2005-ben Kenny Rogers (Texas Rangers) két operatőr inzultálásáért kapott húszmeccses eltiltást és pénzbüntetést.