Móric
11 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Nem rendezik meg az országúti kerékpáros vb-t Svájcban

2020.08.12. 17:39

Nem rendezik meg Svájcban az országúti kerékpárosok világbajnokságát, amelynek Aigle és Martigny adott volna otthont szeptember 20. és 27. között.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdán tette közzé a honlapján a szervezőbizottság döntését, melyet azt követően hozott meg, hogy a svájci Szövetségi Tanács a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében szeptember 30-ig nem engedélyezte az 1000 főnél nagyobb tömeget vonzó események megtartását.

Szombat óta 45 országból Svájcba érkezve kötelező a karantén. A korlátozó intézkedés rendkívül megnehezítené a részvételt a vb-n, amelyen a juniortól a felnőtt korosztályig mintegy 90 országból közel 1200 versenyző érkezne.

Májusban felmerült már, hogy amennyiben a pandémia miatt Svájc nem tudja vendégül látni a világbajnokságot, úgy egy későbbi, novemberi időpontban több közel-keleti ország, így Omán, Katar vagy az Egyesült Arab Emírségek is vállalná a rendezést.

A különböző korosztályokban nyolc nap alatt 11 versenyszámot rendeznének. A La Gazzetta dello Sport értesülése szerint beugróként Emilia-Romagna vagy Veneto régió vendégül látná a felnőtt férfi és női viadalt. Az UCI bejelentése szerint az eredeti időpontban, a svájcihoz hasonló karakterisztikájú útvonallal keresnek alternatívát Európán belül. A szövetség szeptember 1-jéig határoz a világbajnoksággal kapcsolatban.