Sétányt neveznének el a Margitszigeten Benedek Tiborról

2020.08.18. 16:28

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén kezdeményezi, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét, jelentette be Karácsony Facebook-oldalán.

A júniusban tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hős volt és példakép talán az egész ország számára. Emlékének megőrzése nem csak erkölcsi kötelességünk, Tibor életszemléletéből, kitartásából, megérdemelt sikereiből talán a következő generációk is tanulhatnak. Ezért kezdeményezem a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét.

– írta a főpolgármester.

A legendás vízilabdázó 47 éves korában, június 18-án hunyt el. Benedek a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, háromszor nyert olimpiai bajnoki címet (2000, 2004, 2008). 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.