Suárez otthagyja a Barcelonát, de Coutinho visszatér

2020.08.24. 19:18

Luis Suárez távozhat, a Bayern Münchennel vasárnap Bajnokok Ligáját nyert Philippe Coutinho ugyanakkor hamarosan visszatér az FC Barcelona labdarúgócsapatához – írja az MTI.

A katalán RAC1 rádióadó értesülése szerint a Barcelona múlt héten kinevezett holland vezetőedzője, Ronald Koeman hétfőn közölte Suárezzel, hogy a továbbiakban nem tart rá igényt.

A 33 éves uruguayi támadó szerződése jövő nyáron jár le, sajtóhírek szerint a játékos ügyvédei megpróbálják elérni a klub vezetőségénél, hogy ügyfelük már idén ingyen távozhasson.

Suárez 65 millió font ellenében 2014-ben érkezett Barcelonába a Liverpooltól, azóta 283 mérkőzésen 198 gólt szerzett és 109 gólpasszt adott, előbbivel a klub történetének harmadik legeredményesebb játékosa.

R

Coutinho ugyanakkor – akinek egy hét múlva lejár a kölcsönszerződése – a vasárnapi BL-döntő után azt mondta, hamarosan visszatér Barcelonába, de egyelőre nem tudja megmondani, mit hoz neki a jövő.

"Nem gondolkoztam erről, a döntőre koncentráltam. Csak annyit tudok mondani, továbbra is keményen fogok dolgozni, és szeretnék sikeres lenni" – mondta a brazil támadó.

A 28 éves Coutinho szintén az FC Liverpooltól került a Barcelonához, amely 2018-ban 105 millió fontért vásárolta meg, ez azonban a különböző bónuszokkal 142 millió fontra nőhet.

A Bayern vasárnapi sikerével egyébként az angol csapat is jól járt, ugyanis további ötmillió font jár nekik amiatt, hogy a brazil válogatott játékos megnyerte a Bajnokok Ligáját. Sajtóhírek szerint ugyanakkor a Barcelona nem kíván fizetni, meglátásuk szerint ugyanis ahhoz, hogy a megállapodásnak ez a pontja érvénybe lépjen, a brazilnak velük kellett volna BL-t nyernie, nem egy másik csapattal. A Liverpoolhoz közeli források azonban arról számoltak be, ez a kitétel nem volt benne az adásvételi szerződésben, így jár nekik a pénz.

A Barcelona legnagyobb sztárja, az argentin Lionel Messi sem tudja még, hogy maradni akar-e a klubnál, ahol az eddigi teljes profi pályafutását töltötte.  • Tippek
  • Hírek