Balázs Attila az első körben búcsúzott a US Opentől

2020.09.01. 07:42

Három szettben kapott ki a kazah Mihail Kukuskintól, így nem jutott be a legjobb 64 közé Balázs Attila. Ahogyan a Nemzeti Sport Online írja, a 31 évesen élete első főtáblás Grand Slam-mérkőzését játszó teniszező a nála egy évvel idősebb és jóval több GS-tapasztalattal rendelkező kazah vetélyterssal csapott össze a 64 közé jutásért. Mindketten kikaptak a Cincinnatiből New Yorkba hozott torna első körében augusztusban, így különösen ki lehettek éhezve a sikerre.

A magyar játékos jól kezdte a mérkőzést, olyannyira, hogy az első szettben 4:1-re is vezetett. Ezt követően viszont sokszor rontott, öt kettős hibát is ütött, míg ellenfele egyre inkább magára talált, így nem csoda, hogy Kukuskin végül hozta az első szettet.

Bár nem nyújtott világklasszis teljesítményt, érezhető volt, hogy Kukuskin innentől nagyjából kézben tartja a mérkőzést – még akkor is, ha a második szettben 5:3-ra is vezetett a magyar teniszező. Azonban hiába az előny, nem tudta befejezni a játszmát a magyar játékos, s hiába vezetett még a harmadik szettben is, összességében sok hibával (44 ki nem kényszerített rontás, 9 kettős hiba) játszott, így nem szorongatta meg igazán a legjobb 64 közé jutó Kukuskint.