Zsófia
17 °C
21 °C

Tíz vízilabdázó koronavírustesztje lett pozitív az OSC-nél

2020.09.03. 08:59

Az OSC férfi vízilabdacsapatánál tíz személy koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, adta hírül az MTI. Az együttes honlapján megjelent közlemény szerint az augusztusi Magyar Kupa-döntőt követő vizsgálatok során a csapatból senki sem volt fertőzött. Az augusztus 29-i bajnoki rajt előtt viszont több játékosnak is egészségügyi problémái voltak, akiket elkülönítettek, a szövetség pedig elhalasztotta a gárda aktuális mérkőzését. Az ezt követő újabb, teljes keretet és stábot érintő tesztelések tíz esetben kimutatták a koronavírust.

Az OSC Újbuda közleménye, az OB 1-es csapat Covid tesztelésének témájában. Az augusztusi MK döntő elhalasztása után...

Posted by OSC Waterpolo on Wednesday, September 2, 2020

„Mindenki izoláltan várja a hatóságok iránymutatását. A klub a napokban fertőtlenítette az uszodát, így a létesítmény működése megoldott. A negatív eredményű játékosok még két szűrésen vesznek majd részt, a pozitív eredményt produkáló sportolóink a hatósági protokollt követve tartják be a karantént, és térnek majd vissza” – írta tájékoztatásában a klub, hozzátéve, hogy kérvényezi az MVLSZ-től a soron következő bajnoki találkozók elhalasztását.

Amennyiben a sportolók minden hatályban lévő szabálynak megfelelve vissza tudnak térni az edzésekre az együttes elkezdi szervezni az elhalasztott bajnoki találkozók pótlásának időpontjait. Hozzáteszik, lehetőségeikhez képest a legteljesebb mértékben felkészülnek a szeptember 26-27-re tervezett Magyar Kupa döntőre.