Ansu Fati történelmet írt, iksz a szerb–török

2020.09.06. 22:50
A magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szereplő Törökország gól nélküli döntetlent játszott Szerbiával a Nemzetek Ligája második fordulójában. A spanyolok simán legyőzték Ukrajnát, ezzel együtt Ansu Fati beírta magát a történelemkönyvekbe.

Mint ismert, a törökök a magyar válogatottól, a szerbek az oroszoktól kaptak ki az első fordulóban. A két, a második fordulót egyaránt pont nélkül váró csapat Belgrádban csapott össze vasárnap este.

Hiába próbálkoztak többet Senol Günes fiai – akik Alekszandar Kolarov kiállítása miatt a 49. perctől emberelőnyben játszottak –, gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

Az A-divízióban a spanyolok simán, 4–0-ra legyőzték Ukrajnát. Sergio Ramos duplázott, ezzel már 172 mérkőzésen 23 gólnál tart a nemzeti csapatban.

Ansu Fati is betalált, ezzel pedig történelmet írt. 17 évesen és 311 naposan immár ő a spanyol labdarúgó-válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője.

A csoport másik mérkőzésén a németek Ilkay Gündogan révén szereztek vezetést Svájc ellen az első félidőben, ám a második játékrészben Silvan Widmer egyenlített, így 1–1 lett a végeredmény.

Joachim Löw válogatottja továbbra is nyeretlen a Nemzetek Ligája 2018-as indulása óta.

A B-divízióban a finnek idegenben győzték le 1–0-ra Írországot, a mieink ellen készülő bolgárok Walesben kaptak ki egy góllal.

A C-divízióban Szlovénia hazai pályán győzte le Moldovát, Görögország idegenben verte Koszovót, a D-divízióban Andorra kikapott Feröertől, Málta pedig ikszelt Lettországgal.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
Vasárnapi játéknap

A-divízió
4. csoport
Spanyolország–Ukrajna 4–0
Svájc–Németország 1–1

B-divízió
3. csoport
MAGYARORSZÁG–Oroszország 2–3
Szerbia–Törökország 0–0

4. csoport
Wales–Bulgária 1–0
Írország–Finnország 0–1

C-divízió
3. csoport
Szlovénia–Moldova 1–0
Koszovó–Görögország 1–2

D-divízió
1. csoport
Andorra–Feröer 1–0
Málta–Lettország 1–1