Djokovics: Nagyon sajnálom, tanulnom kell az esetből

2020.09.07. 09:19
Mint arról beszámoltunk, a világelső Novak Djokovicsot vasárnap leléptették a US Openen, mert véletlenül labdával torkon ütötte az egyik vonalbírót. Az első kiemelt szerb teniszező csalódott, sajnálja a történteket, és elnézést kért a viselkedéséért.

A szezon kezdete óta Djokovics az egyetlen játékos, aki minden mérkőzését megnyerte. Ez 26 győzelmet jelent,

egyúttal tornagyőzelmet az Australian Openen, Dubajban és a New Yorkban rendezett, eredetileg Cincinnatibe tervezett ATP 1000-es versenyen is. A Pablo Carreno Busta elleni meccs (US Open, nyolcaddöntő) azonban megszakította a remek sorozatot.

Djokovics az első játszmában három szettlabdát is hibázott 5:4-nél, majd ellenfele brékelt, és már 6:5-re ő vezetett. A frusztráltság kijött a 33 éves szerb klasszison – akit korábban vállsérülés is hátráltatott a tornán –, a labdát pedig figyelmetlenül elütötte, és szerencsétlenül az egyik vonalbírót találta el.

A szabályok értelmében leléptették a torna első kiemeltjét, aki nem nyilatkozott a Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontban, azonban az Instagramon elnézést kért tettéért.

Az egész szituáció szomorúvá tett. Hála istennek a szervezők arról tájékoztattak, hogy a vonalbíró jól érzi magát. Nagyon sajnálom, hogy ekkora stresszt okoztam neki, nem szándékosan tettem. Ami a kizárást illeti, tanulnom kell az esetből, a viselkedésemért pedig elnézést kérek. Hálás vagyok a csapatomnak és a családomnak, hogy támogatnak, és a rajongóimnak, hogy mindig velem vannak. Köszönöm még egyszer, és nagyon sajnálom.

A kizáráshoz hozzátartozik, hogy Djokovics nem kapja meg a US Openen szerzett ranglistapontokat, illetve a nyolcaddöntő eléréséért járó pénzdíjat, a 250 ezer amerikai dollárt sem.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Djokovics elvesztette a fejét. A négy évvel ezelőtti Roland Garroson – amelyet végül meg is nyert – dühében az ütőjét hajította el, az akkor épphogy elkerülte a vonalbírót.

Djokovics kizárásával biztossá vált, hogy új bajnokot avatnak férfi egyesben a US Openen, hiszen már csak olyan teniszezők vannak versenyben, akik még sosem nyerték meg az amerikai nyílt teniszbajnokságot.