Olaszország idegenben győzte le Hollandiát a Nemzetek Ligájában

2020.09.07. 22:58
A labdarúgó Nemzetek Ligája második fordulójának hétfői játéknapján az olasz labdarúgó-válogatott Amszterdamban 1–0-ra legyőzte Hollandiát. A koronavírus miatt teljesen kicserélődött csehek jól tartották magukat, de kikaptak Skóciától.

Mint arról korábban beszámoltunk, a cseh válogatott egészen különleges helyzetbe került a Skócia elleni B-divíziós mérkőzés előtt. A nemzeti csapat két stábtagjánál koronavírusos megbetegedést regisztráltak, így a pénteki, Szlovákia elleni találkozó után az egész keret karanténba került és a válogatott teljesen kicserélődött.

Az új keret mind a 23 játékosa a cseh bajnokságban futballozik, a szövetségi kapitányi teendőket pedig az eredetileg az U18-as csapatot irányító David Holoubek látta el. A labdarúgók közül csupán ketten szerepeltek korábban a válogatottban.

Veszíteni valójuk tehát nem volt a cseheknek, nyomás és teher nélkül futballozhattak. A válogatottban első meccsén először betaláló  Jakub Pesek  meg is szerezte a vezetést a 12. percben, ám Lyndon Dykes negyedórával később egyenlített.

A last minute összeverbuvált cseh csapat szépen tartotta magát, a skótok az 52. percben egy tizenegyesből találtak be, s végül 2–1-re megnyerték a mérkőzést.

A B-divízióban Erling Haaland duplázott, a norvégok 5–1-re legyőzték Észak-Írországot.

Az északírek legutóbb nyolc évvel ezelőtt kaptak három gólt az első félidőben, ezúttal 19 perc kellett ehhez.

Ausztria hazai pályán kapott ki Romániától, Izrael a hajrában mentett pontot a szlovákok ellen.

Az A-divízió 1. csoportjában a jól futballozó olaszok Nicolo Barella fejes góljával szerezték meg a vezetést Hollandia ellen az első félidő utolsó percében, az eredmény pedig már nem változott, 0–1 lett a vége. A hollandok a második félidő derekán kezdtek jobban játszani, ám a meccs összképe alapján megérdemelten nyert Roberto Mancini csapata.

A csoport másik meccsén Lengyelország idegenben győzte le 2–1-re Bosznia-Hercegovinát.

A C-divízióban Fehéroroszország Kazahsztán, Litvánia Albánia ellen nyert.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-DIVÍZIÓ
1. CSOPORT
Bosznia-Hercegovina–Lengyelország 1–2
Hollandia–Olaszország 0–1

B-DIVÍZIÓ
1. CSOPORT
Észak-Írország–Norvégia 1–5
Ausztria–Románia 2–3

2. CSOPORT
Izrael–Szlovákia 1–1
Csehország–Skócia 1–2

C-DIVÍZIÓ
4. CSOPORT
Kazahsztán–Fehéroroszország 1–2
Albánia–Litvánia 0–1