Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C

Iváncsik Mihály a legújabb tagja a Kézilabda Hírességek Csarnokának

2020.09.09. 11:10
A korábbi világklasszis szélsőt szavazták meg a legtöbben, ezzel ő lett 11. férfi tagja a halhatatlan sportolók elit társaságának.

A 80'-as végének és 90'-es évek elejének egykori kiemelkedő tehetségű kézilabdázóját, a kétszeres világ- és egyszeres Európa-válogatott játékosát, Iváncsik Mihályt választották a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka legújabb tagjának – írja a honlapján a Magyar Kézilabda Szövetség . Ezzel ő a 11. férfi tagja a magyar kézilabda sport utánozhatatlan egyéniségeinek. Sokan csak cunder mesterének hívták a korábbi élsportolót, aki háromszoros magyar bajnok volt a Győrrel és IHF kupát is nyert.

Az új tag elsöprő fölénnyel került a szavazási lista élére, meg kell említeni, hogy a jelöltekre szakmai zsűri voksol, ami még inkább növeli ennek az elismerésnek az értékét. 

Kapcsolódó

Negatív vírusteszt hiányában nem állt ki a Békéscsaba a Győr ellen

Hiába utaztak el Győrbe a csabaiak, végül nem rendezték meg a női kézimeccset.

Iváncsik Mihály már 1982-től a magyar válogatottat erőssége volt, 169 alkalommal viselte a címeres mezt, a 1988-as szöuli olimpián és az 1992-es barcelonai olimpián is szerepelt a nemzeti csapatban. Ezen felül tagja volt az 1986-os Svájcban rendezett világbajnokságon ezüstérmes válogatottnak. Az év kézilabdázója cím sem hiányzik elismerései közül, ezt 1989-ben érdemelte ki. Aktív sportolói pályafutását 2009-ben fejezte be, a Komáromo AC játékosaként.