Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Barcelona: jöhet az elnökválasztás!

2020.09.11. 15:41

A Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy jövő év  március 20-21-én tartja az elnökválasztást. A bejelentéssel egyidőben

folytatódik az FC Barcelona hivatalos tagjai között az aláírásgyűjtés a Josep Maria Bartomeu elnök elleni bizalmatlansági indítványhoz

A petíciót eddig több mint 7500-an írták alá. A klub szabályzata szerint a 140 ezer tagból összesen több mint 16 ezer tag aláírását kellene összegyűjteni szeptember 14-ig ahhoz, hogy leváltsák az utóbbi időben rengeteget kritizált Bartomeut. Az elnökjelöltek közül Víctor Font és Jordi Farre, valamint a korábbi elnök, a hírek szerint szintén versenybe szálló Joan Laporta is aláírta az indítványt.

Amennyiben nem jön össze a leváltáshoz elegendő aláírás a bizalmatlansági indítványhoz, akkor a márciusi elnökválasztáson választ a klub új vezetőt. Bartomeu nem indul az újraválasztáson, így az biztos, hogy 2014-es hivatalba lépése után távozik az elnöki székből.

 Josep Maria Bartomeu két hete közölte:  kész lemondani , hogy Lionel Messi mégse hagyja el a klubot. Az elnök egyetlen feltételhez kötötte távozását: az argentin klasszis a nyilvánosság előtt mondja ki, hogy konkrétan az ő személyével van problémája és miatta akar távozni az egyesülettől. A dolgok jelenlegi állása szerint Messi marad a klubnál. A támadó bő másfél hetes huzakodás után  úgy döntött, marad , de továbbra sem békél meg a helyzettel. A katalán Mundo Deportivo a hatszoros aranylabdásra hivatkozva azt írta:  

Messi azt mondta, hogy a maximumot fogja nyújtani. Elsősorban ez az, ami a Barca katalán szurkolóinak fontos. De volt egy romboló üzenete is. A nyilait közvetlenül Josep Bartomeura, a Barcelona elnökére irányította. 

A Barcelona azt is közölte, hogy a járványhelyzet miatt 30 százalékos bevételcsökkenéssel számol. A Goal szerint ez nagyjából 315 millió eurós kiesést jelenthet.